hypotheek.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
woensdag 24 april 2024

Value8 neemt belang van 31% in gewasbeschermer Ceradis

AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Value8 nv neemt een belang van 31% in Ceradis, een ontwikkelaar en verkoper van milieuvriendelijke gewasbeschermingsproducten, aldus het investeringsfonds woensdag.


Value8, het fonds onder leiding van oud-bestuurder van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) Peter Paul de Vries, heeft hierover overeenstemming bereikt met Ceradis en Participatiemaatschappij Oost Nederland nv. Met de transactie, die in de komende weken zal worden geeffectueerd, is een bedrag van euro 2,75 mln gemoeid.

Value8 betaalt de overnamesom uit eigen middelen en met de opbrengst van een aandelenemissie van euro 1,9 mln. De aandelen worden geplaatst bij Delta Lloyd. Daarmee verkrijgt de verzekeraar een belang van 16,4% in Value8.

Ceradis is een spin-off van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR) en ontwikkelt milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen, vooral fungiciden. Dit zijn gewasbeschermingsmiddelen die gebruikt worden om plantenziekten veroorzakende schimmels te bestrijden.

Na de transactie, houden Van der Krieken Holding, de vennootschap van directeur en oprichter Wim van der Krieken, en Wageningen UR, beiden ruim 34% van de aandelen.

Value8 krijgt met de transactie ook een optie, uitoefenbaar tussen 2014 en 2016, op een belang tussen 8% en 12% van de aandelen.

De transactie zal in het eerste kwartaal van 2010 aan de aandeelhoudersvergadering van Value8 worden voorgelegd.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning